Süleyman Mert Özdemir

Özgeçmiş İstanbul doğumlu. Dumlupınar Üniversitesinde işletme üzerine lisans yaptı.Sonrasında Türvak-Drama Bölümünde ‘Senaryo ve Yönetmenlik’ eğitimi aldı.2006’da bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra sinema ve dizi sektörüne adım attı.2014’ten beri sektörde yönetmen olarak görev almakta…

Eğitim

Dumlupınar Üniversitesi-İktisadi İdari Bilimler Fakültesi-İşletme Bölümü Türvak Sinema ve Televizyon Akademisi-Drama Bölümü (Senarist-Yönetmen)

Yönetmen Filmografisi

‘Halka’ / 2019/ TRT1/ Yönetmen

“Keloğlan” / 2017 / Sinema Filmi / Yönetmen

“Nuri Killigil-Namlu Ucunda Bir Yaşam” / 2017 / Film / Yönetmen

“Babam Ve Ailesi” / 2016 / Kanal D / Yönetmen

“Filinta” / 2014-2015 / TRT1 / Yönetmen

“Çeyrek ile Zeyrek” / 2015 / TRT1 / Yönetmen

“Pinhan” / 2015 / TRT1 Tv Filmi / Yardımcı Yönetmen

“Köstebekgiller” / 2014 / TRT-Çocuk / Yönetmen

“Kırmızı” / 2014 / Sinema Filmi / Yardımcı Yönetmen

“İki Kafadar Chinese Connection” /2013/ Sinema Filmi /Yardımcı Yönetmen

Herşey Yolunda Merkez” / 2013/ Show Tv Yardımcı Yönetmen

“Beyaz Show” / Tv Programı / 2012-2013/ Skeç Kordinatörü

“Kral Yolu – Olba Krallığı” / 2012 / Sinema Filmi / Yardımcı Yönetmen

“Hayırlı İşler” / Tv Programı/ 2011-2012/ Yönetmen

“Babam İçin” / 2011/ Fox Tv/ Yardımcı Yönetmen

“Kuzey Güney” / 2011-2012 / Show Tv / Yardımcı Yönetmen 

“Behzat Ç” / 2011/ Sinema Filmi/ Yardımcı Yönetmen

“Elde Var Hayat” /2010-2011/TRT1/Yardımcı Yönetmen

“Kurtlar Vadisi Pusu” / 2008-2010 / Star Tv / Yönetmen Yardımcısı

“Melekler Korusun” / 2008 / Show Tv / Yönetmen Yardımcısı

“Küçük Kadınlar” /2007 / Kanal D / Yönetmen Yardımcısı